Zambeste :)

vineri, august 11, 2006

Somewhere is the beginning ...



What beginning? That’s for everyone to discover :D
The reality is … that zhis iz za beginning of my blog :) Uhuuuuuuuuuuuuu!!!

Am gasit un lucru care mi s-a parut interesant intr-una din cartile “de pe noptiera” (v-ati prins ca partea cu noptiera e o minciuna … nu exista asa ceva in camin :D. Citatul care va urma este posibil ca unora sa vi se para o copilarie ... oricum fiecare o sa inteleaga altceva ... depinde doar de perceptia fiecaruia ... exact ca intr-un sistem de lupe ... fiecare vede diferit :)

« … a aruncat o pietricica in apa. In locul unde a cazut piatra, au aparut mici cercuri care s-au marit, s-au largit, pana cand au atins o rata ce trecea intamplator pe-acolo si n-avea nimic de-a face cu piatra. In loc sa se sperie de unda neasteptata, rata s-a hotarat sa se joace cu ea […].

Piatra asta are un nume: pasiunea […]. O regasim in surescitarea intamplarii neasteptate, in vointa de a realiza ceva cu fervoare, in certitudinea ca iti vei putea realiza un vis. Pasiunea ne da semnale care ne calauzesc viata – si mie imi vine sa descifrez aceste semnale […].

Multi se sperie de ea, deoarece, cand isi face aparitia, doboara toate lucrurile vechi pe care le intalneste. Nimeni nu vrea sa-si dezorganizeze lumea. De aceea, multi oameni izbutesc sa controleze amenintarea asta si sunt capabili sa mentina in picioare o casa sau o constructie care era deja putreda.

Alte persoane sunt exact pe dos: se abandoneaza fara sa reflecteze, nadajduind sa gaseasca in pasiune solutiile pentru toate problemele lor. Sunt mereu euforice fiindca li s-a intamplat ceva minunat sau deprimate pentru ca ceva neasteptat a sfarsit prin a distruge totul.

Sa te indepartezi de pasiune sau sa i te abandonezi orbeste – care dintre aceste doua atitudini e cea mai putin distructiva ?

Nu stiu. »


Ceva de gandit … cu o cafea langa :)

Poxi

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire